Despre noi Legaturi Contact Blog
  
     Program cerc
     Calendar competitional
     Comunicate
     Rezultate competitii
     Album foto
     Sponsori
     Formular 230
     Parteneri
     Importanta sahului in educatie
 
 
Tinerii Maestri Craiova - Comunicate
Comunicate
    

Turneu de sah pentru copii la Vidin, in Bulgaria

Intre 11 si 12 decembrie a avut loc, in gazduirea Liceului Kiril si Metodiev din Vidin, ultimul turneu transfrontalier de sah din anul 2010, dintre cele 10 turnee programate in cadrul proiectului „Prietenii celor 64 de patrate" finantat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013.

Organizatorii turneului - Patronatul Local al Intreprinderilor Mici si Mijlocii (PLIMM) Calafat sprijinit de partenerii bulgari din Vidin Agentia de Dezvoltare Regionala si Centru de Afaceri (ADRBC) si Clubul de Sah „Naiden Voinov" - au avut surpriza unei participari de exceptie: 66 de sahisti prezenti, dintre care 48 de copiii cu varste intre 8 si 18 ani.

Derularea celor 7 runde de sah rapid, open, in sistem elvetian, a carei prima mutare a fost efectuata de directorul scolii gazda, dl. Milanov, a fost apriga, fiecare participant dorind sa fie cat mai bine clasat, sa urce pe podiumul unde urmau a se se decerna cupele si premiile ce captasera deja privirile juniorilor participanti.

Cei 20 de reprezentanti ai Doljului, exponenti ai Clubului Sportiv „Tinerii Maestri" Craiova, Asociatiei „Sahul Scolar" Bailesti si Liceului „Independenta" din Calafat au avut prestatii remarcabile, dominand de departe (per ansamblu) concursul romano-bulgar.

Locul I: Stegaroiu Marcel-Florian / "Tinerii Maestri" Craiova = 6,5 puncte;

Locul II: Radostin Bushev / "Naiden Voinov" Vidin = 6 puncte;

Locul III: Andrei Nicolae-Catalin / "Tinerii Maestri" Craiova = 5,5 pcte.

Foarte bine s-a clasat cel mai tanar participant roman (7 ani jumate) – Gavrilescu David care a adunat 5 puncte si un binemeritat loc 6. De asemenea 5 puncte a inregistrat si elevul din Calafat, Balasoiu Catalin – locul 8. Dintre fetite, cea mai bine clasata romanca a fost Iuresi Issabel-Elena din Bailesti, locul 16 cu 4 puncte.

S-au decernat diplome, cupe si premii in obiecte celor mai bine clasati, inclusiv pe categorii de varsta (sub 10 ani, 10-12 ani, 12-14 ani, 14-16 ani si 16-18 ani)

Proiectul „Prietenii celor 64 de patrate" va continua si in anul 2011 cu inca 7 turnee , o tabara comuna romano-bulgara de sah si un festival-concurs ce va incepe in Vidin si se va finaliza in Calafat, toate activitatile vizand crearea unei retele transfrontaliere intre elevi si tineri, facilitarea de evenimente novative si durabile in domeniul educatiei extrascolare, a sportului, a atragerii tinerilor catre activitati constructive de petrecere a timpului liber.

Gaselnita societatii civile (PLIMM) de a folosi limbajul universal al sahului pentru interactiunea copiilor si tineri de pe cele doua maluri ale Dunarii, imbraca pe de o parte latura educationala, iar pe de alta pregatirea viitorilor antreprenori de succes, a bazei de resurse umane pentru proiecte comune transnationale cu sustinerea Uniunii Europene.

Informatii suplimentare: tel. 0251.231175, 0744.612283, e-mail: office

Persoana de contact: Ionel Dumitrescu – manager proiect.

@plimm.ro.

[Inapoi...]
| Despre noi | Legaturi | Calendar competitional | Comunicate | Rezultate competitii | Album foto | Program cerc | Sponsori | Parteneri | Contact | Blog |

Tinerii maestri Craiova ©2008 . Toate drepturile rezervate   

Created, Designed and Hosted by MacroDev.ro